mar 022012
 

Bon Jovi er fortsatt verdas beste band, men synst berre det var litt lite info i det gamle innlegget mitt om Bon Jovi, så eg skriver eit nytt eit.

Bon Jovi vart danna i 1983 av vokalist Jon Bon Jovi(John Francis Bongiovi Jr. fødd 1962), keybord spelar David Bryan(David Bryan Rashbaum, fødd 1962), bassist Alec John Such(fødd 1952) og Tico Torres(Hector Samuel Juan Torres, fødd 1953)på trommer. I begynnelsen spelte Dave «Snake» Sabo(Skid Row, fødd 1964) gitar i bandet, men han var aldri eit offisielt medlem(i følge Jon Bon Jovi). Han vart erstatta av Richie Sambora(Richard Stephen Sambora, fødd 1959).

Den fyrste singelen deira heiter «Runaway» og vart gitt ut i 1983(den vart skrive i 1980, orginalt innspelt i 1981). Den vart nr. 40 på Billboard Hot 100 lista.

Bon Jovi gav ut 4 studioalbum på 80-tallet. Bon Jovi(1984), 7800° Fahrenheit(1985), Slippery When Wet(1986) og New Jersey(1988). Det å ha stor suksess med Slippery When Wet(inneheld tre av dei største hitsane «Livin» on a Prayer», «You Give Love a Bad Name» og «Wanted Dead or Alive») førte til mykje turnering. Då dei ikkje lenge etter det jobba hardt for å laga New Jersey, for så å ha ein turne etter det gjorde bandet utslitt, som førte til at dei hadde ein 4 års pause der dei knapt såg kverandre.

I 1992 gjekk dei saman igjen for å lage sitt 5. studio album, Keep the Faith. I dette albumet gjekk dei vekk frå glam metallen sin, og over til hard rock. Det var og det siste studioalbumet Alec John Such spelte på(viss me ser vekk frå samlealbumet Cross Road), han vart sparka i 1994 fordi han var ein for dårlig basspelar. Mange lurer på om den egentlige grunnen er at han gjekk til media og fortalte at han ikkje kom til å spele på albumet These Days(utgitt i 1995) fordi Jon klagde så fælt på basspelinga hans. I følge Jon er ikkje dette grunnen. Alec er uformelt erstatta av Hugh McDonald(fødd 1950).

Richie, Alec, Jon, Tico og David

I 2000 gav dei ut sitt 7. studioalbum, Crush. Dette albumet inneheld ein av bandets største hits gjennomtidene «It’s my life». Dei har sidan den tid gitt ut 4. studioalbum, Bounce(2002), Have a Nice day(2005), Lost Highway(2007) og The Circle(2009).

I 2010 gav dei ut eit Greatest Hits album som inneholt alle dei største hitsane deira, i tillegg vart det laga 5 nye sangar til albumet, to til den normale versjonen, to til dobbel CD versjonen, og ein til iTunes versjonen.

Solo-prosjekt:

Alle medlema har hatt soloprosjekt når Bon Jovi ikkje har laga album eller våre på turne.

Jon har gitt ut to solo-album, Blaze of Glory i 1990 og Destination Anywhere i 1997. Blaze of Glory var filmmusikk til filmen Young guns II, sangen med samme namn som albumet vart ein kjempehit, den vann prisen for Favorite Pop/Rock Single i 1991 på American Music Awards, og Best orginal sang på Golden Globe Award i 1991, den var og nominert til mange andre prisar. Det er og laga  ein kortfilm basert på musikken i Destination Anywhere, med Jon Bon Jovi i hovudrollen.

Jon har og ein skodespelarkariere, han har spelt i 12 filmar, sist i New Year’s Eve som kom ut i slutten av 2011. Han har og spelt i seriar som Ally McBeal og Sex and the city.

Richie har gitt ut to soloalbum Stranger in This Town i 1991 og Undiscovered Soul i 1998.

 

David har gitt og gitt ut to studioalbum On a Full Moon i 1995 og Lunar Eclipse i 2000. On a Full Moon inneheld bl.a. David sin versjon av Bon Jovi hiten «In These Arms».

Tico har brukt tida uten bandet til å male. I Bon Jovi musikkvidioen til sangen «Who says you can’t go home» vises maletalentet til Tico, mens dei andre medlema i bandet maler ein vegg einsfarga, står Tico og maler eit hus i eit hjarta. Han eiger og eit klesmerke kallt Rock Star Bayby.

Det er forventa at det skal komme eit nytt Bon Jovi album i begynnelsen av 2013.

Tilslutt vil eg anbefala nokre litt ukjente sangar:

  • Dry county
  • My guitar lies bleeding in my arms
  • Always Run to You
  • Bounce
  • Brokenpromiseland
  • Complicated
  • I’d Die For You
  • I Want You
  • Two story town

Også tilslutt det viktigaste

Gratulera med 50 års dagen Jon!!

 

  2 svar til “Bon Jovi”

  1. Fin artikkel om Bon Jovi dette her, eg hadde ikkje trudd han var 50 allerede. Den første låta eg hørte av Bon Jovi var «Its my life» når den kom ut som singel. Det var vel rundt 2000 – 2002 om eg ikkje huske feil. = )

 Legg att eit svar

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

(kravd)

(kravd)

Før du sender innspel